Zoeken naar hoeveel vierkante meter is nederland

hoeveel vierkante meter is nederland
Nederland Wikipedia.
De 323 meter hoge Vaalserberg in Limburg, met als top het Drielandenpunt met Duitsland en België, is de hoogste heuvel van Europees Nederland. Het laagste punt van Nederland bevindt zich in de buurt van Nieuwerkerk aan den IJssel en bevindt zich 676, meter onder NAP.
km2 naar m2 omrekenen.
en wij rekenen het eenvoudig voor je uit! Vul in hoeveel vierkante kilometer/vierkante meter je naar vierkante meter/vierkante kilometer wilt omrekenen. vierkante kilometer km. vierkante meter m. vierkante kilometer km. vierkante meter m. Andere bezoekers berekenden ook.: ha naar m2 omrekenen en andersom. hectare naar km2 omzetten. m2 naar cm2 omrekenen. km2 naar m2 en andersom omrekenen. Zowel km2 als m2 zijn veel gebruikte oppervlaktematen. Een m2 is een vierkante meter, oftewel een oppervlakte ter grootte van een vierkant van 1 bij 1 meter. Deze maat gebruik je vaak bij oppervlaktes van ruimtes zoals kantoren. Een km2 is een vierkante kilometer. Een kilometer is 1000 meter het voorvoegsel kilo komt uit het grieks en betekent duizend, een vierkante kilometer is dan ook een vierkant van 1000 bij 1000 meter. Dit is dus een oppervlakte van 1000x1000 m2. Een km2 wordt gebruikt om grotere oppervlaktes te beschrijven, bijvoorbeeld het oppervlakte van Nederland 41526 km2.
hoeveel vierkante meter is Nederland VraagHetMaar.nl.
Stel je vraag. hoeveel vierkante meter is Nederland. Door VraagHetMaar in Nederland 11 april 2016. Het landoppervlak van Nederland is ca. 33.883 vierkante kilometer; de oppervlakte inclusief het binnenwater is 41.528 km; 1841%, van de totale oppervlakte is dus binnenwater.
Maakt alle daken vol zonnepanelen zetten Nederland zelfvoorzienend? Visionair.
Volgens het CBS zijn er in Nederland meer dan zeven miljoen woningen1. In totaal is meer dan 1000 vierkante kilometer bebouwd. 2 Alleen aan plat dak al vermoedelijk meer dan 400 vierkante kilometer. Hoeveel zonnestraling komt er in Nederland binnen? Als alle daken volledig worden bedekt door zonnepanelen met een efficiëntie van 18%, wordt er meer elektriciteit geproduceerd dan door alle Nederlandse elektriciteitscentrales samen. De hoeveelheid zonneenergie per vierkante meter in Nederland varieert afhankelijk van het jaargetijde en de tijd van de dag.
Lijst van landen naar oppervlakte Wikipedia.
Ook de Verenigde Naties beschouwen de VS iets groter dan China. De wereldgids van uitgeverij Elmar geeft als totale oppervlakte van de VS, zonder oppervlaktewateren, 9.372.614 vierkante kilometer. Dat is iets kleiner dan China, ook als Taiwan niet meegerekend wordt.
Vierkante kilometer Wikipedia.
28.635 vierkante kilometer; de oppervlakte inclusief het binnenwater is 30.528 km; 62%, van de totale oppervlakte is binnenwater. Het landoppervlak van Nederland is ca. 33.883 vierkante kilometer; de oppervlakte inclusief het binnenwater is 41.528 km; 1841%, van de totale oppervlakte is dus binnenwater.
Hoeveel km is Nederland en telt het water ook mee? 2 NRC.
Hoeveel km is Nederland en telt het water ook mee? 25 maart 2008. Hoe groot is Nederland en hoe wordt landoppervlakte eigenlijk gemeten, vragen Hans Vervloed uit Sint-Oedenrode en Johan van Houdt uit Veendam. Telt het IJsselmeer bijvoorbeeld mee? De rubriek next question beantwoordt alledaagse vragen.
Nederland.
Alle landen van de wereld. De officiële naam van Nederland is Koninkrijk der Nederlanden. Het aantal inwoners van Nederland is 16715999. Nederland beslaat 41526, vierkante kilometer, waarvan 33883, land en 7643, water. Nederland grenst aan België en Duitsland. Feiten over Nederland.

Contacteer ons