Zoeken naar oppervlakte duitsland nederland

oppervlakte duitsland nederland
Grootste landen ter wereld top 10 National Academic.
Brazilië, 8.514.877 km2. In vergelijking met Brazilië stelt Nederland qua oppervlakte bijna niets voor. Nederland past meer dan 200 keer in het land van de samba en het zomerse carnaval. De must sees in Brazilië: Rio de Janeiro, San Salvador en het park van Bonito en Bodoquena prachtige meren in grotten, zie foto.
Oppervlakte per land Vergelijkende Kaart Wereld.
Wateroppervlak is de som van de oppervlakken van alle binnenwateren, zoals meren, reservoirs of rivieren, zoals afgebakend door internationale grenzen en / of kustlijnen. Beschrijving: De kaart die hier wordt weergegeven, laat zien hoe Oppervlakte per land varieert. De kleurtint van het land komt overeen met de grootte van de indicator.
Top 10 Grootste Europese Landen op basis van de oppervlakte.
Met zijn grondoppervlakte van 312.685 vierkante kilometer is Polen niet alleen een groot Europees land te noemen; het staat ook op de 77ste plaats van grote landen wereldwijd. Gelegen in Centraal-Europa grenst het Poolse grondgebied aan Duitsland, Tsjechië en Slowakije, maar ook aan Oekraïne, Wit-Rusland, Litouwen en Rusland. Een natuurlijke grens wordt gevormd door de Baltische Zee. De oppervlakte bevat vele grote steden de favoriete verblijfplaats van de Polen waarvan het onvolprezen Warschau de hoofdstad is.
Is België nu echt zo klein? Tjoolaard.
Frankrijk is met zijn oppervlakte van 674.843 km 22 keer zo groot als België 30.528 km. Met hun 65 miljoen inwoners hebben ze alvast een pak meer ruimte dan de Belgjes. Bevolkingsdichtheid 114 inwoners per vierkante kilometer ten opzichte van 364/km in België. Daarom dat hun broden ook veel langer zijn natuurlijk. Ze maken blijkbaar ook meer babys, maar ze leven dan ook wat langer en ze werken minder. Duitsland mag pronken met zijn 357.021 km want het is daardoor een kleine twaalf keer zo groot als België. Maar ook zij hebben meer plek want voor elke vierkante kilometer zijn er 227 Duitsers. In totaal zijn ze met een kleine 82 miljoen. Ter vergelijking, Nazi-Duitsland kon het stellen met 633.786 km. Ze krijgen minder babys, ook al hebben ze meer vrije tijd. Maar ze verdienen wel wat minder. Koele Duitsers é. Nederland is gelukkig maar 1.3 keer zo groot 41.526 km.
DUITSLAND Landenweb.nl.
De totale oppervlakte is sinds de Duitse hereniging op 3 oktober 1990 356.970 km2, en Duitsland is daarmee na Rusland, Oekraïne, Frankrijk, Spanje en Zweden qua omvang het zesde land van Europa. Duitsland is 87, maal zo groot als Nederland.
IndexMundi Survey.
Juan de Nova Island. Micronesia, Federated States of. Sint-Kitts en Nevis. Saint-Pierre en Miquelon. Saint Vincent en de Grenadines. São Tomé en Principe. South Georgia and the South Sandwich Islands. Trinidad en Tobago. Verenigde Arabische Emiraten. Verenigde Staten van Amerika.
Lijst van landen naar bevolkingsdichtheid Wikipedia.
Deze lijst van landen naar bevolkingsdichtheid is wat de oppervlakte betreft, op een enkele uitzondering na, gebaseerd op gegevens van de Verenigde Naties van 2013 1 en voor wat betreft het inwoneraantal uit het CIA World Factbook van 2017 2.
Lijst van landen naar oppervlakte Wikipedia.
Deze lijst van landen naar totale oppervlakte is, op een enkele uitzondering na, gebaseerd op gegevens van de Verenigde Naties van 2013. 1 Alleen onafhankelijke landen, landen die deels door de internationale gemeenschap als onafhankelijk zijn erkend en afhankelijke landen worden getoond.

Contacteer ons